Rabu, 7 Julai 2010

Ini ke Slogan Baru Umno..??Pening dan mengelabah dengan kelayuan Melayu dari segala segi,terutama ekonomi dan sosial yang semakin parah hasil perjuangan Umno haprak sejak 50 tahun lalu,menjadikan puak Umno semakin tidak keruan apabila melihat orang melayu semakin menjauhi umno umpama seseorang takutkan tokak yang semakin menanah dan membusuk.

Maka slogan "Hidup Melayu" yang selama ini menjadi laungan dan jeritan meroyan ahli Umno akan di ganti dengan slogan "Melayu Cemerlang".Mungkin ini adalah salah satu strategi haprak mereka untuk mengembalikan sokongan melayu yang semakin terhakis terhadap parti reput ini.

Kalau selama ini slogan "Juara Rakyat" dilaungkan,namun rakyat semakin hari semakin dibebani dengan kenaikan harga barang dan perkhidmatan,penarikan subsidi,liberalisma ala penjajah asing,penyelewengan dana rakyat bebilion ringgit,rasuah dan penyerahan aset penting negara kepada negara luar.Aset Melayu iaitu Felda pula disalahgunakan oleh pimpinan umno dengan sesuka hati mereka,sehinggakan berlaku kerugian sejumlah 2.7 billion.

Kesimpulannya...tokak yang menanah tadi tidak akan sembuh kerana ia semakin membusuk dan menyakitkan pengidapnya,hanya ada satu jalan sahaja untuk menghilangkan penyakit tersebut...iaitu memotong kaki agar tidak menjangkiti orang lain.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

blogger sempoi