Isnin, 11 Mei 2009

kemenangan Nizar adalah kemenangan rakyat...


Alhamdulillah syukur nampaknya masih ada lagi sinar keadilan di negeri perak..Tahniah diucapkan kepada hakim abdul aziz abd rahim kerana telah mengembalikan keyakinan rakyat terhadap institusi kehakiman ..sebelum keputusan dibuat ramai pihak yg percaya bahawa badan kehakiman masih tidak bebas ,tp alhamdulillah berkat doa rakyat akhirnya MB kita yg mmg sah dari dulu lg telah berjaya mndapat pengishtiharan MB yANG SAH ..dan sekarang memang sah ler zambery yg sememangnye MB haram dari dulu lagi adalah MB HARAM.


Diatas keputusan tersebut marilah kita sama2 bersyukur dengan membuat solat sunat syukur 2 rakaat .seperti saranan dari tok guru kita ..Tapi perlu diingat masih ada lagi rintangan yg perlu ditempuhi .persoalan sekarang

1) Adakah SULTAN akan perkenankan pembubaran DUN

2) Apakah yg BN akan lakukan selepas ini dalam berita td NAJIBTUYA ada buat kenyataan

yg ada sesuatu yg akan dilakukan ...

Apa-apa pun kita sama2 teruskan berdoa dan memberi sokongan padu pada wira2 kita

semoga negeri perak akan stabil dan keresahan rakyat akan berakhir..


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

blogger sempoi