Khamis, 25 Jun 2009

Manek Urai: Guru Diminta Sokong BN.

Guru tak boleh berpolitik.... Menteri berkempen supaya Guru mengundi UBN boleh...

MANIK URAI, 23 Jun (Bernama) -- Seramai 187 guru dan warga pendidik yang layak mengundi pada pilihan raya kecil kawasan Dewan Undangan Negeri Manik Urai pada 14 Julai ini diseru supaya memilih calon Barisan Nasional (BN) bagi memastikan Pelan Induk Pembangunan Pendidikan (PIPP) berjaya dilaksanakan.Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd Puad Zarkashi berkata walaupun pemilihan calon merupakan hak seseorang individu, namun sokongan terhadap kerajaan akan memastikan PIPP dapat dilaksanakan demi faedah generasi masa depan.

Selanjutnya Bernama.Isa: Di Seru..... Kekasih Ku Seru... Guru-Guru Di Seru... perghhh.... macam tajuk filem/drama pulak... kalau dah di seru... dan kalau guru-guru tak ikut seruan tu macam-mana pulak...?Kena transfer ke pendalaman ke...? Untuk belajar ilmu Seru.... dengan Tok Batin Orang Asli ha.. ha.. ha.... Apakah PIPP selama ini tak berjayakah... Kalau tiada PRK Manek Urai rasanya tak ada isu PIPP ni agaknya kan...? Kalau UBN menang sekalipun... apakah PIPP akan dilaksanakan di Negeri Kelantan....? (Bunyi macam ugutan pun yea..., setiap kali PRK mesti ada lawak BODOH dari UBN ni... tak pernah belajar dari kesilapan lansung... nak membodohkan rakyat jer... kerja diorang nih... )

Puad Zarkashi... ko dah gosok gigi belum... makan jering banyak sangat nih... bau la wooiiii.... MULUT BAU HANCING Laaaaaaaa......kah ..kah.. kah . .huak.. huak...

ikut suka aku (isa)
Edit Post

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi