Selasa, 15 Mei 2012

BUKTI SPR BUKAN BADAN BEBAS

SEBARKAN: Adakah anda tahu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) adalah di bawah Jabatan Perdana Menteri? Sila lihat http://bit.ly/KYXrJZ

► "CEKAP DAN TELUS"? (Efficient and Transparent?)
GAGAL! Sila baca http://on.fb.me/JTPlx4

► MISI SURUHANJAYA PILIHAN RAYA MALAYSIA
GAGAL! --> Mendukung Sistem Demokrasi Berparlimen Dan Menjamin Hak Rakyat Untuk Memilih Wakil Mereka

GAGAL! --> Dengan Mengurus, Mengawal Selia Dan Mengendalikan Pilihan Raya Secara Adil Dan Bebas.

► VISI SURUHANJAYA PILIHAN RAYA MALAYSIA
GAGAL! --> Menjadi Sebuah Institusi Demokratik Yang Cemerlang Dan Mendapat Kepercayaan Rakyat.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi