Rabu, 1 April 2009

antara isu panas menjelang PRK

Antara berita sensasi yang telah terjadi di antara 2 bukit ...

1) Isu Nizar merampas mikrofon di masjid simpang

kata media pencacai umno: menunjukkan nizar mcm nak tunjuk hebat boleh jd imam dan memperalatkan masjid untuk berpolitik ...lebih2 lagi media yang jd kebanggaan umno ni tonjolakan zamry n da geng jer yang buat kenyataan ..
Kebenarannya : sebenarnya nizar telah dijemput oleh imam masjid tersebut untuk menjadi imam kebetulan zamry & miuhyiddin nak buat bacaan yaasin selepas solat maghrib jadi nak tak nak depa jadi makmum .mau tak panas si zamri tue..siap sound nizar lagi tue

2) Terkini amk yang bertugas di bukit selambau telah dapat mengesan satu penempatan baru yang meragukan ..kemungkinan pengundi2 hantu ditempatkan di situ .seramai 2 ribu lebih senarai nama yang telah dapat dikesan meragukan apabila di periksa dalam daftar pemilih SPR .wah begitu melampa kali nie SPR sekali lagi diperkudakan ..kita tengok tindakan selanjutnya..

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi