Rabu, 29 April 2009

MBH kudeta terpukul lagi..

Tak sudah-sudah MBH Zambery nak meminta kelulusan Halal dari mahkamah..Nampaknya dia sendiri masih tak yakin bahawa dia adalah MB halal ..kah kah kah..yang aku lihat lihat dia mcm dok wat keje mcm org yg perasan dia tu MB tp hakikatnya dia sendiri mcm diluah mati mak ,ditelan mati bapak..Biarpun dia cuba mengatakan n mempertahankan dia tu mb sah ,tp kenapa dia minta mahkamah persekutuan ishtiharkan dia MB yang sah,yg menariknya permintaan dia ditolak dan perbicaraan tersebut diarahkan pula dijalankan di mahkamah tinggi..

Natijahnya rakyat melihat apa yg dilakukan serba tak kena..mcm org sewel ,tak sabar rasanya untuk melihat apa yang berlaku pd 7 Mei ini apabila sidang DUN yg kontroversi itu dijalankan ..ada yg mengatakan puak di sana nak buat usul speaker perak yg sah disingkirkan dan timbalan speaker adun katak jelapang pula mengambil tempat.

Apalagi nak diharapkan terang2 majoriti rakyat perak dah tak sior dengan mb haram ..biarpun apa yg berlaku kuasa rakyat lah yg patut menjadi penentu..barulah keadaan akan menjadi semakin baik..

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi