Selasa, 28 Julai 2009

2 cerita lawak hari ini...


ni lawak 1 ...Khalid abu bakar telah memecah kebuntuan siasatan dengan menyatakan Teoh Beng Hock diklasifikasikan kematian menyejut dan aku setelah membacanya tak dapat menahan ketawa kerana sememangnya aku dah jangka polis akan membuat kenyataan yg mmg bijak dan sgt org ramai percaya ...kah kah kkihh kihh kuhhh

ni pulak citer lawak 2
Kita telah berkongsi pengalaman Suruhanjaya Pencegahan Malaysia mengenai cara Malaysia membanteras rasuah," kata Muhyiddin.

Kita beritahu mereka mengenai SPRM dan kita berpeluang berkongsi pengalaman bagaimana rakyat harus disedarkan tentang bahaya rasuah supaya ia dilihat sebagai sesatu yang jijik dan perlu disemai dalam jiwa masyarakat. Ini kita bincang secara terbuka," katanya.


ini pulak lawak dari pemimpin no.2 negara siuttt...kalau ler pemimpin afrika tu duk kat malaysia aku rasa dia pun mesti tergelak punya..sprm dah hilang kredibilitinya pun masih boleh diexplore kat afrika ..laku gak sprm nie rupenyer..

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi