Ahad, 1 Ogos 2010

Dakwa Liong Sik Satu Lagi Dalil PRU Dah Dekat

Tindakan Najib dan kerajaan BN mendakwa Ling Liong Sik merupakan satu lagi tanda Pilihanraya Umum ke 13 sudah hampir. Dengan lakonan pendakwaan ini BN menyangka bahawa rakyat akan yakin dengan kerajaan Najib akan serius dalam menangani rasuah. Namun bagi saya sangkaan ini meleset kerana rakyat sudah masak dan muak dengan skrip drama seperti ini yang sudah di'filem'kan sejak sekian lama.

Besar kemungkinan 'pelakon' ini akan dilepaskan setelah dibicarakan seperti juga dalam kes Eric Chia. Lihat sahaja bagaimana hebat dan istimewanya layanan kepada Liong Sik semasa ditahan. Beliau langsung tidak digari dan belum senyum lebar tanpa ada rasa takut dan bersalah.

Senyuman Liong Sik penuh makna kerana di dalam otak dan minda serta ingatannya penuh dengan maklumat siapa antara menteri dan pembesar BN yang juga terlibat dengan rasuah. Saya yakin Liong Sik boleh menceritakan semuanya dan sudah tentu ceritanya tidak akan tamat dalam masa sehari semalam kerana terlalu ramai yang terlibat.

Nasihat saya kepada BN carilah kaedah dan taktik lain jika ingin menipu rakyat janganlah diulangi taktik lapuk dan kuno ini kerana sekarang zaman IT dan dunia tanpa sempadan, maklumat boleh diperolehi sepantas kilat di hujung jari.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi