Rabu, 11 Ogos 2010

sok sek sok sek cerita "Oh Saiful dan Farah"....

Oleh : Tun Hisyamuddin

Motif adalah penting dalam suatu perbicaraan jenayah. Jika orang itu mencuri, mahkamah perlu tahu apa motifnya penjenayah itu mencuri. Adakah kerana diugut atau kerana memang niatnya untuk mencuri. Jika dia benar-benar nak mencuri, maka hukumannya lebih berat daripada orang yang mencuri kerana dipaksa.

Motif ini jugalah yang penting dalam perbicaraan Anwar hari ini. Motif inilah yang cuba dibuktikan oleh peguam Anwar, bahawa percintaan Sayfoooooool dan Farah bermotifkan dendam untuk kenakan Anwar. Iyalah.. kerana Sayfoooool kekasih farah, takkanlah dia biarkan kekasihnya berseorangan untuk kenakan Anwar. jadi sudah tentu mereka berkonpirasi.

Jadi persoalannya kenapa Mahkamah Kangaroo hari ini tak panggil kedua-dua mereka ini. Kenapa takut sangat nak panggil. Apa susahnya panggil mereka untuk rungkaikan persoalan kredibiliti pasukan pendakwaraya. Kenapa hakim bertindak seperti Tuhan, yang hipotesisnya Farah tak tolong Sayfoooool kenakan Anwar.

Ini semua kerana hakim kat Malaysia bercap ayam. Langsung takde ciri jadi hakim. Nak tegakkan keadilan?? Puuiihh..keadilan untuk UMNO adalah. Ini semua kerana nak tutup segala kelemahan dan rahsia sebenar kes liwat II ini daripada terbongkar.

Patutlah selama ini Saiful amat pandai untuk menjawab setiap soalan yang diajukan oleh Peguam Anwar. Rupa-rupanya Sayfooooooool dah dapat "soalan bocor" daripada buah hatinya itu. Sedangkan Sayfooooooool pengadu dan saksi utama. Mana boleh pendakwaraya yang digaji dari duit rakyat berpihak pada satu pihak. Ini zalim namanya. Memang jelas pasukan pendakwaraya dari awal lagi dah nak kenakan Anwar. Dalam kepala otak mereka sudah kata Anwar bersalah, yang langsung bercanggah dengan prinsip seseorang itu tak bersalah melainkan dibuktikan kesalahannya.

Sebab itulah Anwar buat laporan polis ke atas pasangan merpati sejoli ini. Bahkan Karpal Singh kata hubungan sulit pasukan pendakwaan dengan saksi utama tidak pernah berlaku di mana-mana di negara Komanwel. Sebab itulah mereka perlu hadir dan berikrar di dalam mahkamah untuk menafikan hubungan itu.

Tapi sekarang, belum nafi lagi, dah tolak kes..ini semua bukti sistem kehakiman negara kita penuh dengan nanah UMNO. Hakim dah tahap cimpanzi. Langsung tiada maruah. Kalau beginilah caranya, nescaya Anwar akan dipenjarakan tak lama lagi.

Sudah jelas terang lagi bersuluh, mahkamah di negara ini tidak suka untuk mencari kebenaran. mereka lebih suka mengenakan parti lawan yang melawan tuan mereka, iaitu UMNO. Selagi Nazri Aziz terus jadikan peguam negara dan hakim di bawah ketiaknya, selagi itulah rakyat di negara ini akan terus dihakimi dan dibela oleh mereka-mereka yang penuh dengan najis UMNO..

Jom semua rakyat Malaysia..kita selamatkan anak cucu cicit kita daripada kezaliman ini..

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi