Isnin, 6 Jun 2011

Wanita maut kena renjatan pemanas air

BANGI: Seorang wanita berusia 26 tahun maut akibat terkena renjatan elektrik dipercayai berpunca daripada alat pemanas air di bilik mandi rumahnya di Kampung Aman, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 7 pagi itu, mangsa yang baru bangun dari tidur masuk ke bilik air berkenaan untuk mandi.

Bagaimanapun, disebabkan mangsa tidak tahan dengan air yang terlalu sejuk, dia menggunakan alat pemanas air.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Abdul Rashid Abdul Wahab berkata, ketika menghidupkan alat pemanas air itu badan mangsa berkemungkinan basah selain peralatan terbabit dipercayai rosak menyebabkan mangsa terkena renjatan elektrik.

“Mangsa yang terkena renjatan elektrik itu menjerit dengan kuat sebelum rebah. Jeritan kuat mangsa didengari ahli keluarganya sebelum mereka bergegas ke bilik air berkenaan,” katanya. sumber

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi