Rabu, 12 Oktober 2011

Fullamak nak jadi Superman sanggup operate..

MANILA 10 Okt. – Seorang lelaki Filipina yang taksub dengan watak Superman menjalani beberapa pembedahan sejak 16 tahun lalu untuk menjadikan dirinya kelihatan seperti hero dalam buku komik itu.
Menurut siaran televisyen BS-CBN, Herbert Chavez, 35, menjalani beberapa pembedahan plastik dalam tempoh 16 tahun lalu untuk mendapatkan bentuk dagu berlekuk dan hidung mancung.
Katanya, Cahvez turut menyuntik silikon di bahagian bibir serta memakai implan paha supaya kelihatan lebih berotot. – AFP


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi