Sabtu, 29 Januari 2011

AWAS: Bahaya Maklumat Sulit Jadi Bahan kempen..


"Sejak akhir-akhir ini serangan isu peribadi calon menjadi bahan politik BN-NGOK. Serangan demi serangan bukan tertumpu kepada calon, kaum keluarga turut menjadi mangsa demi memuaskan nafsu serakah BN-NGOK.

Kesihatan yang menjadi rahsia peribadi antara majikan dan pekerja menjadi bahan kempen BN-NGOK. Beza antara kesihatan dengan intergriti bagaikan jauh langit dengan bumi.

Kesihatan adalah anugerah ALLAH yang perlu kita hayati tapi intergriti ketika bertugas sebagai pegawai yang bertanggunjawab menjadi amanah yang wajib dilaksanakan. Namun, amanah yang wajib dilaksanakan sebagai pengetua, kerani, pegawai daerah mahupun menteri telah dimanipulasikan demi kepentingan peribadi politik BN-NGOK. BN-NGOK telah menggunakan kedudukan sebagai parti yang memerintah menggunakan pegawai kerajaan untuk tunduk kepada kemahuan parti.

MAKA, BAHAYALAH SELURUH PEGAWAI-PEGAWAI KERAJAAN KERANA MAKLUMAT SULIT BERADA DALAM GENGGAMAN KERAJAAN. RUNTUHLAH INTERGRITI KERAJAAN KERANA MENGGUNAKAN KEDUDUKAN SEBAGAI PEMERINTAH DENGAN MEMANFAATKAN MAKLUMAT SULIT.PATUTLAH MEREKA YANG MENGUNDI PAKATAN MAHUPUN MEMBERI SOKONGAN KEPADA PAKATAN TIDAK KIRA MAHASISWA, PENSYARAH, KONTRAKTOR, CIKGU DAN PEGAWAI KERAJAAN 

1.TIDAK DINAIKKAN PANGKAT,

2.TIDAK MENDAPAT ANUGERAH ATAU KONTRAK , 

3.TIDAK MENDAPAT LAYANAN YANG ADIL

4. TIDAK DIBERI KEDUDUKAN DI DALAM MEDIA PERDANA

5. TIDAK MENDAPAT BANTUAN KERAJAAN 

WALAUPUN MEREKA MEMPUNYAI KELAYAKAN YANG SETIMPAL UNTUK DIBERI PENGHARGAAN MAHUPUN BANTUAN KEWANGAN. 

MAKA, TERPAKSALAH MEREKA MEMILIH JALAN UNTUK TERUS BERPURA-PURA DAN MENJADI PEMBODEK KERAJAAN BAGI MEMASTIKAN PERIUK NASI TIDAK TERJEJAS.

JUSTERU, WAJIBLAH KITA SEBAGAI PENGUNDI YANG BIJAKSANA MENUNAIKAN AMANAH YANG ALLAH BERIKAN UNTUK MEMILIH PEMIMPIN YANG BERTANGGUNGJAWAB DAN ADIL.GUNAKANLAH KUASA YANG ADA UNTUK MENUNJUKKAN BAHAWA KERAJAAN ADALAH UNTUK RAKYAT DAN RAKYAT BERKUASA MENJADIKAN MEREKA UNTUK LEBIH BERTANGGUNGJAWAB .

PILIHAN DI TANGAN ANDA WAHAI PENGUNDI TENANG...... "
 
sumber

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi