Isnin, 24 Januari 2011

Pas tampak yakin di tenang ...

ning
Assalamualaikum,,..Selawat dan salam ke atas Junjungan,,..

Satu ketika dulu, PAS didakwa jual prinsip negara Islam kerana berkawan dengan DAP yang anti Islam. PAS didakwa hanya mahukan kuasa semata mata dan sanggup berbuat apa saja untuk tujuan itu. Gambar TGHH dan LKS berpelukan diedarkan ke seluruh negara sebagai usaha membuktikan PAS sudah menyimpang dari matlamat perjuangannya. DAP pula dituduh anti negara Islam di mana pemimpinnya terutama Karpal Singh menjadi mangsa serangan kerana "over my dead body"nya.

Tidak cukup tanah Karpal dihentam di mana jua ada platform dan kita dapat melihat Karpal turut dihentam di TKO ini. PAS didakwa tidur sebantal tetapi mimpi yang berlainan dengan DAP. Tetapi kini apa sudah jadi dengan pihak yang menuduh PAS? Diam membisu ta'kala MCA dan Gerakan mula mencemuh PAS sekaligus menghina Islam kerana pematuhan kepada suruhan agama dan  mengugut masyarakat cina mengenai bahaya negara Islam yang extrim yang mahu didirikan oleh PAS? di mana UMNO yang gah mengatakan merekalah juara membela agama? Di mana JAKIM dan di mana IKIM? Siapa sebenarnya mahukan kuasa sehingga sanggup menjual agama? UMNO atau PAS? Rakyat yang cerdik dan celik sudah dapat melihat bagaimana PAS secara istiqamah meneruskan suruhan agama dan sudah dapat membaca  bagaimana UMNO sanggup menjual agama untuk mendapatkan kuasa yang sementara di dunia yang fana ini. UMNO menerusi pemimpin tertingginya bersetuju dengan MCA dan Gerakan yang kononnya mengingatkan orang orang cina walaupun secara jelas sudah menghina agama. DAP termasuk Karpal yang pernah berkata "over my dead body" tidak pernah mempersoalkan kenapa seorang muslimah perlu bersarung tangan untuk bersalam dengan pengundi yang bukan muhrim seperti pemimpin pelakun "blue film" MCA dan pemimpin bengong Gerakan. Sikap tidak menghormati agama ini disiarkan ke seluruh negara oleh media penjilat yang langsung tidak mahu mengambil kira bahaya rusuhan dan sentiment perkauman yang boleh dicetuskan olehnya.

Rakyat yang cerdik dan celik juga seharusnya sudah mula menyedari bahawa usaha PAS selama ini untuk memberi kefahaman Islam kepada rakan rakan bukan Islam sudah berhasil sedangkan  UMNO yang ada JAKIM dan IKIM hanya mampu bersetuju dengan MCA dan Gerakan dalam perkara perkara yang mencabar pematuhan seorang hamba kepada perintah Khalidnya.

Tidak syak lagi PAS sudah menang dan insyaalah kemenangan ini bakal digandakan sekiranya ahli ahli jemaah PAS terus istiqamah dalam perjuangan kerana ini adalah janji pertolongan ALLAH yang pasti datang sebelum dunia ini kiamat.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi