Sabtu, 22 Januari 2011

Bilik Rosmah di Putra Jaya telah disahkan...

Hebatt...Bilik Khas "Frist Lady" Di Putra Jaya...

Jaya atas nama "Bahagian Wanita Pertama Malaysia".Hal ini disahkan oleh pegawai yang bertugas dibahagian berkenaan ketika dihubungi oleh media Fikrah Keadilan.

Pegawai tersebut juga mengesahkan bahawa pejabat tersebut bertujuan menjaga urusan Rosmah selaku isteri Perdana Menteri yang sekian lama menganggap dirinya sebagai wanita "Frist Lady" di Malaysia dan pejabat itu tiada kena mengena dengan pemaisuri agong.

Perbuatan tidak bertanggungjawab Rosmah ini adalah pertama kali dalam sejarah isteri PM di negara ini.Kewujudan pejabat tersebut menjadikan Rosmah kini setaraf dengan s/u Sulit dan s/u Politik,Pejabat Penasihat PM,Pejabat Ekonomi PM dan Pejabat pengurusan Sri Perdana.

Sedangkan perlembagaan Malaysia selama ini mengikhtiraf Pemaisuri Agong sebagai Wanita pertama Malaysia.Naib Presiden PKR Fauziah Salleh berkata perbuatan Rosmah itu menyalah guna kuasa suaminya selaku PM.

"Saya rasa Rosmah diberikan terlalu banyak kuasa oleh Najib,"katanya.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi