Khamis, 22 Oktober 2009

UREKA pemangkin dunia bloggers kearah gelombang perubahan

Sejarah akhirnya tercipta. PerakExpress untuk julung kalinya menganjurkan sesi Dialog bersama Pimpinan Pakatan Rakyat bersempena dengan pelancaran Universiti Terbuka Perak atau nama lainnya UREKA. Sesi dialog ini bertajuk ‘Media Alternatif dalam Politik Baru’ membariskan panel-panel iaitu Hj. Ismail Yusop selaku Pengarah PilihanRaya PRK Perak, Dato’ Seri Ir Hj Mohammad Nizar Bin Jamaluddin, Menteri Besar Perak yang juga Pengerusi Pakatan Rakyat ...yb nga kor ming tak dpt hadir..

saya begitu tertarik dgn idea ureka ini..dan bile melihat sendiri video tersebut..tercetus di hati sy betapa bsrnya impak blogger dalam arus politik semasa dikala media dikawal rakus oleh BN ..

Sesi dialog berkisar tentang masalah perhubungan antara blogger-blogger Pakatan Rakyat dengan kepimpinan Pakatan Rakyat terutama di Negeri Perak. Turut dibincangkan sejauh mana kepimpinan Pakatan Rakyat mahu menerima sepenuhnya peranan blogger dalam menjalankan sebaran media untuk Pakatan Rakyat.

Sesi dialog ini dihadiri lebih kurang 30 orang yang terdiri daripada para blogger-blogger PerakExpress, Penulis Tamu, blogger-blogger Pakatan Rakyat yang lain serta beberapa komentar dan penyokong Pakatan Rakyat. [Baca seterusnya di sini]

Video Dialog Bersama Pimpinan PR Perak jiga boleh ditonton di PerakEx
diolah dari cenangau ..


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi