Rabu, 14 September 2011

Serangan Terbaru Taliban:6 Tentera AS terbunuh..

KABUL 14 Sept. - Sekurang-kurangnya enam orang terbunuh manakala 15 lagi cedera dalam beberapa serangan yang dilancarkan oleh kumpulan Taliban ke atas kedutaan Amerika Syarikat di Kabul, Afghanistan, semalam.
Menurut kementerian dalam negeri, Taliban melancarkan serangan termasuk menggunakan pengebom berani mati di empat lokasi yang berbeza, termasuk ibu pejabat NATO yang berdekatan kedutaan AS dan lapangan terbang.
Siri serangan tersebut menyebabkan enam orang awam terbunuh termasuk dua anggota polis dan empat orang awam, manakala 15 yang lain cedera. - Reuters

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi