Khamis, 17 Disember 2009

Sidang Media Pertahankan SIS dan SERATA


Kepada :-

Semua Editor dan Wartawan,
Media Massa.


Saudara / saudari,

SIDANG MEDIA PERTAHANKAN SEKOLAH IZZUDDIN SHAH DAN SEKOLAH RAJA PEREMPUAN TAAYAH DARI DITUKAR MILIKKAN KE KERAJAAN PUSAT

Adalah dimaklumkan bahawa bekas-bekas pelajar Sekolah Izzuddin Shah (SIS) dan Sekolah Raja Perempuan Taayah (SERATA) akan mengadakan sidang media tersebut pada maklumat seperti berikut :-

Tarikh : 18 Disember 2009 / 1 Muharam 1431 (JUMAAT)
Masa : 3.00 petang
Tempat : Hadapan Pintu Masuk Utama,
Sekolah Izzuddin Shah,
Jalan Sultan Azlan Shah, 31400, IPOH.


Sidang Media akan di ketuai oleh Saudara Yuzi Faizal (017-4830965) , Pengerusi Badan Bertindak Pertahankan SIS dan SERATA (TAHAN ).


Semua wartawan dijemput hadir untuk membuat liputan . Terima kasih.


Saya yang menjalankan tugas,

Mohd Hakim Mohd Nor
Setiausaha,
Badan Bertindak Pertahankan SIS dan SERATA (TAHAN)

019-4505360
muhakim.blogspot.com
muhakim@gmail.com

3 ulasan:

Ayid berkata...

Mereka tidak senang jika rakyat celik agama. Jika rakyat jahil agama dengan mudah di kutak katikan mereka. Sesuai dengan firman Allah dalam surah:

Al-Balad
Patutkah manusia yang demikian keadaannya (terpedaya dengan kekuasaan yang ada padanya dan) menyangka bahawa tidak ada sesiapapun yang dapat mengatasi kekuasaannya (dan menyeksakannya)? (5)

Manusia yang demikian keadaannya (tidaklah patut dia bermegah-megah dengan kekayaannya dan) berkata: Aku telah habiskan harta benda yang banyak (dalam usaha menegakkan nama dan bangsa).
(6)
Sodaqallahuazim

Briged Akhdor LR2 berkata...

sememangnya benar firman allah itu..

Al-Hakimi As-Syah Alami berkata...

marilah kita bersama pertahankan sekolah yang ramai melahirkan cerdik pandai dalam agama ini.....

muhakim.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi