Khamis, 4 Februari 2010

Misteri: Imej Baru Tanda Lekuk Hitam Pada Dahi Si Saiful Bukhari, Apakah Benar Beliau Memang Sudah Insaf Dan Kuat Beribadat Atau SebaliknyaRamai yang terkejut dengan penampilan terbaru Saiful Bukhari Azlan di mahkamah siang tadi. Malah tidak kurang juga yang terpegun melihat kelibat anak muda itu di kaca TV. Wajah Saiful dikatakan tenang dan bersahaja seolah-olah beliau tidak langsung rasa bersalah membuat pengakuan dirinya diliwat oleh Anwar. Malah turut kelihatan ada lekuk hitam di dahinya (foto), apakah Saiful sengaja membuat lekuk itu atau sebaliknya. Ramai juga yang terkeliru dengan hal ini, tambahan pula lekuk hitam didahi Saiful itu mirip seorang alim ulamak yang senantiasa beribadat kepada Allah siang dan malam. Apakah Saiful sudah insaf dan memperhambakan diri kepada Allah agaknya. Inilah yang menjadi kemusykilan ramai pihak terutamanya mereka yang arif tentang situasi ini. Jika ditanya kepada mana-mana pihak, sudah pasti mereka akan terpengaruh dan mengatakan Saiful memang berkata benar dalam hal liwat itu. Maka itulah, cahaya keimanan timbul pada dahinya. Soalnya sekarang, apakah benar itu cahaya iman atau sengaja dibuat-buat oleh Saiful untuk menarik simpati umat Islam di negara ini. Tambahan pula, di dalam blog peribadinya selama ini Saiful tidak henti-henti merayu umat Islam mendoakan dirinya. beliau mahu kebenaran itu terpancar jua akhirnya. Beliau mahu seluruh dunia menerima bahawa dirinya adalah mangsa kebuasan nafsu Anwar Ibrahim. Apakah kita boleh terpengaruh dengan imej baru Saiful ini agaknya?. Kami tidak mahu mengulas lanjut isu "lekuk pada dahi" Saiful, kerana ia perlu ditanya pada orang yang lebih tahu.

Cuma apa yang ingin diperjelaskan di sini ialah, jika pun benar Saiful sudah insaf dan ingin kembali ke pangkal jalan maka kenapa beliau sanggup bergelumang lagi dalam semua ini. Kita tidak wajar terus menyalahkan dirinya, tetapi cara dan kaedah kes liwat ini ditangani amatlah bercelaru dan mengelirukan. Banyak hak-hak Anwar sebagai tertuduh dinafikan malah tidak langsung diberi perhatian oleh mahkamah. Hingga ke saat ini, Anwar masih belum menerima satu pun salinan dokumen untuk pembelaan. Maka itu, apakah adil perjalanan mahkamah yang sedang kita saksikan ini?. Saiful boleh mengaku dan mereka cerita apa sahaja, kerana beliau mendapat bantuan daripada pihak-pihak tertentu yang memang mahu memastikan Anwar "ke dalam". Maka itulah kita tidak terkejut bila beliau timbulkan isu Anwar cuba mengajak beliau melakukan seks luar tabie di mahkamah hari ini. Malah, berbagai lagi cerita panas akan dapat kita dengar dari sehari ke sehari sepanjang kes ini nanti. Semua skrip ini sudah dirancang dan disiapkan dengan baik untuk dihafal oleh Saiful. Nama-nama yang disebut dalam skrip juga sememangnya telah dirancang sedemikian rupa untuk membolehkan Anwar seolah-olah berada di pihak yang salah. Namun, Saiful harus ingat bahawa perjalanan kes tersebut pada peringkat awalnya amatlah meragukan. Malah, keakraban beliau dengan Najib Razak, DSP Rodwan dan lain-lain individu yang sememangnya memusuhi Anwar amatlah mengejutkan kita sebenarnya. Malah, berlandaskan laporan perubatan hospital yang mengatakan beliau tidak diliwat itu sahaja sudah jelas untuk kita mengaitkan beliau dengan unsur penipuan dan fitnah terhadap Anwar. Apakah kita boleh menerima kata-kata yang diluahkan oleh seorang anak muda yang gagal menamatkan pengajiannya di Uniten itu. Saiful sememangnya gembira dirinya popular, samalah ketika beliau memimpin mahasiswa di kampusnya dulu, tetapi beliau bukanlah manusia yang pintar dan boleh memikirkan apa yang berlaku esok hari. Lantaran itulah, beliau sanggup untuk bersekongkol dalam kes ini semata-mata untuk kejar populariti.

Cuba bezakan, tokoh ulamak dunia pun tidak nampak lekuk di dahi

sumber

2 ulasan:

ijoks2009 berkata...

Salam sahabat,sy nak copy gambar perbandingan Saiful-Dr,Yusuf qardawi

~UmmU SoLehah~ berkata...

jgN tengok pada luarannye..^^

apa2 haL pon..ALLaH Maha Tahu kebenarannYa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi