Rabu, 9 September 2009

Rosmah mengajak membudayakan Quran (tapi dia tak jumpa surah an nur ker)

PEKAN 6 Sept.- Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor mahu amalan membaca al-Quran seperti bertadarus dibudayakan dalam kehidupan seharian di luar bulan Ramadan.

Beliau berkata, sifat cintakan al-Quran serta membudayakan kitab suci itu akan menjadikan kehidupan seseorang itu lebih berkualiti. - Rosmah mahu amalan tadarus dilakukan sepanjang tahun

RALAT :Datin oi, cuba buka Surah An-Nur ada kata apa? Suka tak dengar Surah An-Nur?

TGNA menyebut tentang aurat..
3 ulasan:

Na'im Nikmat berkata...

Munafik tahap tertinggi RM ni....

anak muallaf berkata...

salam,

Bik momo suruh membudayakan Al Quran.Dia tak mau kata pulak memahami isi dan memahami makna Al quran. Dia takut terkena batang hidungnya sendiri.
Ajaran Bik momo kepada pengikutnya al quran ni cukup sekadar bertadarus sahaja sudah dapat pahala...

ijoks2009 berkata...

Surah An nur bermakna cahaya.Orang yang tak nak ikut tuntutan Allah dalam surah An-nur,hatinya akan sendiasa berada dalam kegelapan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi