Ahad, 31 Julai 2011

Kisah menarik : Menamakan anak Megatron

Memberikan nama buat si manja yang bakal lahir memang memeningkan kepala.. Persoalan yang timbul ialah

a) terlalu panjang
b) terlalu pendek
c) terlalu canggih
d) terlalu biasa

Sedangkan semasa bertunang lagi Khalis sudah merancang untuk memberi nama baby kami Sulaiman.. Khalis suka nama sulaiman kerana Nabi Sulaiman, dan Sulaiman Al -Farsi yang mana ke dua duanya ialah tokoh pemimpin yang hebat. lagipun jarang sungguh orang beri nama nama sebegini. Sayangnya, bila lahir sahaja baby, Khalis nak menamakan Sulaiman telah mendapat bantahan VETO dari mak Khalis.. menurutnya,, semua orang bernama sulaiman yang dia kenal semuanya berperangai tak senonoh.. Jadi terpaksa la menggoogle nama anak..wahaha.. Dapatlah baby Khalis nama Sayf Muslim..

Tapi seorang wanita ini membuat kejutan apabila melancarkan fan page yang mana kalau dapat sejuta peminat, dia akan menamakan anaknya megatron.. Kalau korang tau yang Megatron ini adalah watak balaci jahat dalam Transformers. dan sekarang sudah ada lebih 1 juta orang likes termasuk Khalis.wahahha

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi