Selasa, 4 Ogos 2009

Anwar saman Utusan dan TPM jika mereka tidak mohon maaf


Aug 4th, 2009 | By webmaster | Category: Team PerakExpress

Oleh Sam Ahmad

Penasihat Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mengancam akan memfailkan saman fitnah terhadap akhbar milik UMNO, Utusan Malaysia dan Timbalan Perdana Menteri, YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Pimpinan PKR itu di dalam laporan muka depan akhbar berbahasa Melayu, Utusan Malaysia memetik TPM sebagai berkata bahawa Anwar pengkhianat perjuangan Melayu danmenuduhnya sebagai ‘pembelit’.

Anwar mahukan TPM menarik balik kata-katanya dan memohon maaf secara terbuka.

Berikut merupakan surat DS Anwar kepada TPM dan Utusan:

http://tinyurl.com/nqzttg dan http://tinyurl.com/m879la

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi