Ahad, 2 Ogos 2009

Derma kilat untuk anggota unit amal penang segera..

"Salam.. kepada semua sahabat sahabat forumers sekalian mohon sedikit sumbangan untuk meringankan beban 20 orang anggota unit amal p.pinang yang terlibat dalam kemalangan pagi tadi di lebuhraya utara selatan berhampiran bukit beruntung semasa dalam perjalanan untuk mengawal demo ISA hari ini..

setakat ini 2 anggota mengalami kecederaan yang kritikal dan 18 yang lain sebagai pesakit luar,kesemua mereka sekarang berada di hospital sungai buluh..mohon doakan kesihatan mereka khususnya angota yang kritikal..untuk sumbangan sahabat sekalian bulehla menghubungi no tertera:0194459327(saudara borhan amal penang)jazakallah...."

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi