Khamis, 27 Ogos 2009

Tentera Israel ‘menculik’ rakyat Palestin untuk mendapatkan organSebuah akhbar utama Sweden, Aftonbladet, mendakwa tentera rejim pengganas Israel menculik rakyat Palestin untuk mencuri organ mereka dan menjual organ tersebut di pasaran gelap.

Dalam satu artikel bertajuk “They plunder the organs of our sons,” akhbar harian tersebut menyatakan bahawa tentera Israel melarikan pemuda-pemuda Palestin dari Tebing Barat dan Gaza dan kemudiannya menyerahkan mereka semula kepada keluarga masing-masing setelah mengambil organ-organ.“Anak-anak kami digunakan sebagai penderma organ secara paksa,” saudara-saudara kepada seorang rakyat Palestin, Khalid yang berasal dari Nablus, memberitahu Donald Boström yang menulis artikel tersebut. Kes serupa turut dilaporkan oleh ibu kepada Raed dari Jenin dan juga pakcik kepada Machmod dan Nafes dari Gaza.

Donald Boström turut melaporkan beberapa keterangan dari rakyat Palestin di mana saudara mereka menjadi mangsa kepada operasi menyeludup organ. Menurut laporan itu, semua mangsa telah dibunuh dan mayat mereka dijalankan autopsi.

Kejadian sama yang pernah berlaku pada tahun 1992, iaitu ketika Intifadah pertama, turut dilaporkan. Dalam kejadian tersebut, seorang aktivis muda Palestin, Bilal Ahmad Ranian, telah ditangkap oleh tentera pengganas Israel di kawasan Nablus kerana membaling batu. Dia di tembak di bahagian dada, kedua kaki dan perutnya, kemudian dipindahkan menggunakan helikopter tentera ke sebuah distensi yang tidak diketahui.

Mayat anak muda tersebut dijumpai lima malam kemudianya, dibungkus dengan cadar hospital berwarna hijau. “Bila Bilal dimasukkan ke dalam pusaranya, dada beliau dibuka dan tiba-tiba orang dapat melihat dengan jelas penderaan yang beliau lalui. Bilal bukanlah satu-satunya yang dikebumikan dengan kesan dibelah dari perut hingga ke dagu, dan spekulasi tentang punca yang menyebabkan keadaan mayat mereka mula diperkatakan,” tulis artikel tersebut.

Artikel tersebut juga mengaitkan isu jenayah yang baru ditemui di New Jersey, di mana ia melibatkan penyeludupan organ manusia. Beberapa rabbi Amerika, termasuk Levy Izhak Rosenbaum, telah ditangkap berhubung dengan kes tersebut.

Seperti dijangka, akhbar Aftonbladet mendapat kecaman hebat dari dalam mahupun luar negera, dan didakwa bersikap anti-Semitik. (mn/PressTV/Jerusalem Post/Aftonbladet)


3 ulasan:

ijoks2009 berkata...

Pergi jahadam dengan Israel..Allah akan membalas segala kekejaman mereka .Allahhuakbar!!

anak muallaf berkata...

salam.
heh zalimnya puak yahudi ni.Itupun Zahid dok pi berbincang lagi dengan regi kafir laknatullah ni..mohon halal nak copy ye..

Na'im Nikmat berkata...

Yahudi laknatullah!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi