Ahad, 16 Ogos 2009

PRK N 11 : SATU SIMBOLIK YANG MENARIK ..


Apa yang menarik untuk diperkatakan pada pilihanraya kecil ini ialah calon yang akan bertanding nanti adalah calon dari parti PAS kerana ia adalah kawasan Pas ..kawasan itu juga berada dalam parlimen Permatang Pauh yang dimiliki oleh Keadilan ..manakala kawasan ini berada dalam negeri pulau pinang yang ketua menterinya dari DAP..Dengan ini ia akan menjadi satu simbol kesepaduan dalam pakatan rakyat ..dengan berbagai kritikan dan cabaran yang dihadapi pakatan rakyat maka disini lah pemangkin kepada keutuhan pakatan rakyat ..diharap kesepakatan ini akan dapat mengecutkan barisan national..

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi