Selasa, 4 Ogos 2009


Sdr Ahmad Bin Osman memohon jasa baik anda untuk menyumbangkan bantuan kewangan/agihan zakat bagi membantu membiayai perbelanjaan menghantar anak perempuannya melanjutkan pelajaran di dalam bidang perubatan ke Mesir.

Pengajian tersebut yang memakan masa selama 6 tahun hanya akan dibiayai oleh biasiswa mulai tahun kedua pengajian. Perbelanjaan pengajian bagi tahun pertama terpaksa dibiayai sepenuhnya oleh beliau.

Oleh yang demikian, beliau merayu bantuan anda untuk menampung perbelanjaan pengajian anaknya yang akan memulakan pengajiannya di Mesir pada bulan September depan.

Segala bentuk bantuan bolehlah disalurkan kepada Sdr Ahmad sendiri di akaun Maybank No. 558118503975. Beliau juga boleh dihubungi melalui no. telefon 012-5918404.

Segala kerjasama dan bantuan yang anda hulurkan, didahulukan dengan ucapan jutaan terima kasih dan hanya Allah sahajalah yang dapat membalasnya.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi