Jumaat, 14 Ogos 2009

UMNO DAN ARAK ,suka atau benci?

Timbalan Perdana Meneri ,Pak lah memebidas tindakan Jais menahan seorang penyanyi kelab malam,Azlina Abas berserta 24 org islam yang len di restoren The Ship,Tengah malam 10 jun 2000 dan mendakwa tidak menjadi kesalahan bagi setiap muslim untuk bekerja di tempat minum arak....

Isu serbuan Jawi Di kelab Zok pada 13 januari 2005 menahan penyanyi jeslina hashim 27,dan beberapa pengunjung atas dakwaan meminum arak .Timbalan ketua pemuda Umno kj mengkritik tindakan jawi malah menegur exco pemuda umno shamsul najmi yg menyokong tindakan Jawi.Khairy menyatakan kenyataan najmi adalah bersifat peribadi dan tidak mewakili pemuda umno..

Ekoran bantahan pemimpin umno itu pada 15 feb 2005 ,jawi terpaksa mengeluarkan surat pembatalan saman terhadap jeslina dan rakan2 muslimnya yg turut sama ditahan..

YANG LEBIH MENGAGUMKAN ... keikhlasan umno dalam membanteras arak adalah dengan mengambil tindakan memecat mufti selangar iaitu allahyarham ishak baharom yg amat tegas dalam isu penjualan arak pada ketika itu.."sekarang umno bersikap lidah bercabang"cakap tarak selupa bikin..takkan kita lupa umno yg sanggupp menghina ulama ketika dia mengangkat kemuliaan islam ...

UMNO telah menyebabkan orang islam ketagih arak....


SOKONG ISLAM ANDA SELAMAT


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi