Rabu, 26 Ogos 2009

Terkini) Penduduk haram Zionis ceroboh masuk Masjidil Aqsa


Isnin, 24/08/2009 – Penduduk haram Yahudi pada hari Ahad telah menceroboh masuk ke dalam Masjidil Aqsa di Baitul Maqdis, dan menjalankan upacara keagamaan, lapor Yayasan Aqsa. Yayasan tersebut melaporkan dalam satu kenyataan, pihak Polis Israel telah melindungi dan pengawal penduduk haram tersebut yang sedang mengadakan upacara keagamaan berdasarkan kitab Talmud.


Kejadian sebegini tidak pernah berlaku sebelum ini, kerana penganut Yahudi tidak dibenarkan memasuki Masjidil Aqsa sepanjang bulan Ramadhan. Yayasan Aqsa juga mendakwa, rejim Zionis semakin melampau dan menyeru kepada seluruh rakyat Palestin yang dijajah sejak 1948 supaya bangkit membebaskan masjid ketiga suci umat Islam itu.

sumber : http://www.imemc.org
penterjemah : mujaheed929Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi