Isnin, 24 Mei 2010

Alahai JK (Jamil Khir)....


"Kita biasa dengar dengan nama KJ (merujuk Khairy Jamaludin). Tetapi kini ada pula spesis yang semacam dengan KJ iaitu JK pulak. JK (Jamil Khair, Menteri di JPM) yg di'senator'kan oleh Najib untuk diperalatkan sebagai penangkis serangan bertubi-tubi ke atas Umno/Bn oleh PR.

Sebagai ketua penerangan yang dilantik khas oleh Umno/Kedah (kerana Umno Kedah telah hilang segala tokoh) pasca PRU12 yang lalu, maka JK diletakkan di barisan hadapan pulak,kononnya untuk ambil semangat tentera yang ada pada JK.

Maka terpekiklah suara JK di bumi Kedah yang kononnya empayar PR dikepalai Ustaz Azizan akan berpecah dan terpecah, justeru mungkin JK nak buat serang hendap nak rampas konon.

JK terlupa, bahawa saat dia bertempik di K.Ketil ada pulak himpunan raksasa di Kota Sarang Semut yang telah menenggelamkan tempikannya itu. Kemana hilangnya rasa power tentera yang ada pada JK sehinggakan apa yang dikatakannya di K.Ketil menjadi bahan lawak murah di bumi Kedah.

Pesan untuk JK, sebagai tokoh (agamawan?) yang menjadikan Najib Razak (Bapa Judi Sukan Malaysia) sebagai ikutannya, diharap tinggalkan perjuangan sia-sia untuk bersama-sama Umno/BN menghancurkan Kedah dari PR.

Percayalah wahai JK, untuk semusim ini menjelang PRU13 bahawa Kedah di bawah Ustaz Azizan Razak masih diperlukan oleh majoriti rakyat Kedah. Janganlah atas tiket senator JK berlagak hero Juara Katak dalam membawa mereka yang mengaku setia dengan PR berpaling tadah (atau dikatakkan) dalam perjuangan PR.

Untuk JK, rakyat cukup meluat dan menyampah dengan nama KJ dan elakkan dari menular pada nama JK pulak.... Alaaaahaiiii..!!!! sumber

"

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi