Khamis, 20 Mei 2010

Terkini : Ribuan Manusia di atas Tanah Perkuburan


http://img243.imageshack.us/img243/1001/img0330a.jpg
(Ceramah di Kg Pertama, Pmtg Pauh)


Fuh. Terkezut aku sampai2 di tempat ceramah, punya la ramai orang. Dalam dok cari "Port Baik" nak duduk, aku ternampak pulak batu nisan kat tengah2 orang ramai duduk tu. Tengok punya tengok, rupanya banyak lagi batu nisan. Rupanya tempat ceramah di sebelah masjid tersebut sebahagian besar kawasannya adalah tanah perkuburan! Orang yang terlalu ramai nak dengar ceramah Anwar sampai sanggup duduk memenuhi sehingga ke kawasan perkuburan!

Last-last aku pi duduk depan sekali. Ceramah atas lori je pun. Itu la Pakatan Rakyat. tak main la ceramah tempat mewah2. hehehe. Penceramah pertama ialah Setpol MB Kedah. Dia dok ceramah hal Kedah la. lepas tu dalam kul 10 baru la Anwar naik pentas.


Anwar ceramah sampai kul 11 jer sebab dia ada ceramah ke 2 di Jawi, Sungai Bakap. Kebetulan 2 orang tua aku pun dah ngantuk dan ada hal sikit di Taiping, aku pon gerak la balik...

Sekian.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi