Jumaat, 19 Ogos 2011

Lagi Kebobrokan SPR terdedah..sah hantu kod negeri 00 dikesan...


Hebat sungguh sistem pilihanraya di Malaysia apabila bukan sahaja manusia boleh mengundi malah hantu, jembalang dan pontianak juga boleh menunaikan tanggungjawabnya. Patutlah SPR menyatakan bahawa sistem pilihanraya kita adalah antara yang terbaik di mukabumi ini.

Hari ini media mendedahkan bahawa terdapat 3 pengundi yang Kad Pengenalannya tidak 'valid' iaitu mempunyai kod negeri 00 mempunyai nama dalam daftar pemilih apabila dibuat semakan online di lama SPR.

Ketiga-tiga pengundi ialah :-

1. Hasrullizam bin Halim
MyKad no: 800604002563
Tempat Mengundi: Bukit Pinang (Dun), Pokok Sena (Parlimen) dimenangi PAS pada PRU 12

2. Rosmadi bin Chik
MyKad no: 801111002544
Tempat Mengundi: Kota Siputeh (Dun), Jerlun (Parlimen). dimenangi oleh BN dengan majoriti kecil pada PRU 12.

3. Shapiza binti Ghazali

MyKad no: 811020002568
Tempat mengundi: Bukit Lada (Dun), Pokok Sena (Parlimen), dimenangi oleh PAS pada PRU 12


Ketiga pengundi ini tidak dilahirkan di mana-mana negeri dalam Malaysia kerana kod negeri mereka adalah '00'. Sahlah mereka ini bukan manusia ...............??????????????

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi