Selasa, 16 Ogos 2011

Harga Kereta Proton Di Arab Saudi ..Inilah Yang Dikatakan Rakyat DidahulukanHarga Persona di Arab Saudi = SR 36,100
Harga Gen2 di Arab Saudi = SR 33,600
Harga Waja di Arab Saudi= SR 37,950

1 Saudi Riyal (SR)= RM 0.94

Maknanya harga Persona di Arab Saudi = RM 33,934
Maknanya harga Proton Gen2 di Arab Saudi = RM 32,256
Maknanya harga Waja di Arab Saudii = RM 35,673

Tetapi rakyat Malaysia bayar RM 66,799.97 untuk sebuah kereta Proton Waja di Malaysia. Sedangkan Proton itu dibuat di Malaysia. Tetapi ia RM31,126.97 lebih mahal dari Arab saudi

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi