Khamis, 18 Ogos 2011

Malaysia bayar RM28.4 Juta siaran propaganda di BBC!

SEBELUM ini didedahkan bahawa kerajaan Rosmah Mansor membelanjakan jutaan Pound Sterling duit rakyat hanya untuk membayar siaran propaganda di BBC.

Hal ini turut diakui oleh pihak BBC dan turut disiarkan di portal mereka. Bayaran jutaan Pound Sterling dibayar kepada FactBased Comunication, FBC untuk pembikinan filem dokumentari propaganda rujuk sini [Propaganda Malaysia].

Kali ini anda boleh lihat sendiri dokumen bukti yang menunjukkan bahawa sebanyak RM28.4 Juta telah diperuntukkan kepada FBC untuk siaran propaganda di BBC bagi tahun 2009. Rujuk dokumen di bawah.


Bagaimanapun anda tak perlu hairan, projek propaganda ini sebenarnya ada kaitan dengan penasihat Yahudi APCO yang diupah oleh Kerajaan Rosmah Mansor sebagai penasihat media baru mereka yang bertindak melobi projek ini. Di bawah ini dilampirkan dokumen yang berkaitan sebagai bukti.


Di bawah ini pula gambar Najib Tun Razak ketika ditemuramah oleh Alan Friedman Pengerusi merangkap pengasas FBC Group.sumber

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi