Ahad, 21 Ogos 2011

Mesut Ozil -PANAS !!! David Villa Hina Islam


VIDEO BARCELONA VS REAL MADRID DAVID VILLA VS OZIL: I was defending my religion, because David Villa insulting Islam! – Mesut Ozil
Sudah menjadi perbualan hangat di internet bagi peminat kelab bola sepak dunia berikutan rententan berita yang mengatakan David Villa telah mengeluarkan perkataan yang berbaur penghinaan ke atas agama Islam kepada Mesut Ozil.
Kemuncak pertengkaran diantara Mesut Ozil dengan Villa berpunca apabila pemain Real Madrid,Marcelo membuat terjahan keras kepada pemain Barca iaitu Fabregas.Dari aksi inilah yang menyebabkan kesemua pemain lain campur tangan untuk meluahkan protes terhadap tindakan tersebut,dalam keadaan yang kelam kabut jelas menyaksikan Mesut Ozil dan David Villa bertengkar.
Berpandukan Video dibawah pada durasi 0:36,kita dapat menyaksikan Mesut Ozil ditampar oleh David Villa,dalam suasana yang tegang
Selepas itu,Mesut Ozil dilihatkan tidak berpuas hati dengan David Villa,mungkin tidak berpuas hati selepas mukanya ditampar oleh David Villa,ataupun ada faktor lain?yang menyebabkan Mesut Ozil menjadi berang sedemikian rupa.
Di samping itu, Mesut ozil telah menjelaskan mengapa dia bersikap sedemikian tehadap David Villa
Berikut merupakan kenyataan Ozil seperti yang diwar-warkan oleh laman web antarabangsa,kenyataan ini juga menjadi tajuk utama.
“I did this because I was defending my religion because David Villa insulted Islam.” (Saya melakukan ini kerana mempertahankan agama saya kerana David Villa menghina islam).
Salah satu laman web antarabangsa juga mengeluarkan berita mengenai perkara ini
The Madrid Mesut Ozil has explained his attitude in the incidents that took place in the final minutes of Barcelona-Real Madrid yesterday. German soccer player was ejected, like Villa, after they were ensarzaran Marcelo after the entry of a Cesc Fabregas.
According to the Real Madrid player of Turkish descent and who practice the Islamic faith, says the esturiano insulted his religion: “I started because I was defending my religion, because David Villa has insulted Islam,” said German

Sejauh mana kebenaran dan kesahihan isu ini sama-samalah kita tunggu daripada sidang media,pada perlawanan ini juga menyaksikan Barcelona dinobatkan sebagai juara Piala Super Sepanyol selepas mengalahkan Real Madrid 3-2 (agregat 5-4) pada aksi kedua di Camp Nou awal pagi Khamis. sumber

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi