Sabtu, 27 Ogos 2011

Kg Baru Bakal Tergadai :Siapa Pengkhianat Melayu?
Orang melayu di KG.Baru semakin tertekan akibat arahan dari menteri wilayah raja nong chik yan g ingin membangunkan tanah tersebut sebagai kawasan komersial .Sudah tentu terdapat taikon-taikon besar dibelakang beliau sudah tentu ada arahan dari pihak berkepentingan yang merupakan orang yang amat berpengaruh di Malaysia ini.

Tahukah anda berapa nilai tanah di kawasan Kg.Baru tersebut.Nilai tanah semasa bagi keluasan satu kaki persegi ialah rm2500 ..banyakkan dan dijangka kawasan tersebut jika Berjaya dikomersialkan keseluruhan nilai tanah boleh mencecah trillion nilainya.Jadi tidak hairan pemimpin2 umno ini sekarang begitu teruja untuk membangunkan Kg baru maka jika itu berlaku penduduk kg perlu dipindahkan .Ingatkah anda lagi dengan kg Abdullah hukum yang hanya tinggal sebuah jer rumah kg di situ ,kg kerinchi yang penduduknya dipindahkan di rumah kos rendah yang amat kecil dan tidak selesasekarang kg melayu di kuala lumpur satu persatu telah dilenyapkan .

Ini lah wajah pemimpin2 melayu yang berkobar2 berucap hak melayu serta ketuanan melayu tapi hakikatnya mereka lah pengkhianat yang duduk di banglo2 mewah atas kerja menjadi broker tanah buat taikon2 besar..

UMNO bermuka –muka kononnya membela melayu TAPI hakikatnya mereka lah PENGKHIANAT Orang melayu di KG.Baru semakin tertekan akibat arahan dari menteri wilayah raja nong chik yan g ingin membangunkan tanah tersebut sebagai kawasan komersial .Sudah tentu terdapat taikon-taikon besar dibelakang beliau sudah tentu ada arahan dari pihak berkepentingan yang merupakan orang yang amat berpengaruh di Malaysia ini.

Tahukah anda berapa nilai tanah di kawasan Kg.Baru tersebut.Nilai tanah semasa bagi keluasan satu kaki persegi ialah rm2500 ..banyakkan dan dijangka kawasan tersebut jika Berjaya dikomersialkan keseluruhan nilai tanah boleh mencecah trillion nilainya.Jadi tidak hairan pemimpin2 umno ini sekarang begitu teruja untuk membangunkan Kg baru maka jika itu berlaku penduduk kg perlu dipindahkan .Ingatkah anda lagi dengan kg Abdullah hukum yang hanya tinggal sebuah jer rumah kg di situ ,kg kerinchi yang penduduknya dipindahkan di rumah kos rendah yang amat kecil dan tidak selesa sekarang kg melayu di kuala lumpur satu persatu telah dilenyapkan .

Ini lah wajah pemimpin2 melayu yang berkobar2 berucap hak melayu serta ketuanan melayu tapi hakikatnya mereka lah pengkhianat yang duduk di banglo2 mewah atas kerja menjadi broker tanah buat taikon2 besar..

UMNO bermuka –muka kononnya membela melayu TAPI hakikatnya mereka lah PENGKHIANAT

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi