Rabu, 24 Ogos 2011

Bikini untuk wanita


Bikini yang disebut sebagai "burkini" membolehkan wanita Islam menikmati waktu santai di pantai. Burkini, dibuat dari UV dan poliester yang kalis air. Ia meliputi seluruh badan kecuali kaki, tangan dan muka.

Seorang pereka Australia, Aheda Zanetti, memperkenalkan produk ini ke Eropah, Britain, Amerika Syarikat, Asia dan Timur Tengah. Zanetti menghasilkan Burqini setelh mihat wanita Islam semacam hilang mod sukan kerana kod berpakaian mereka yang tidak mendedahkan aurat.
Dengan Burkini membolehkan wanita Islam untuk berenang di khalayak ramai, dengan bebas sepenuhnya.

.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi