Rabu, 10 Ogos 2011

Petisyen Online sokong kerajaan negeri kelantan tuntut royalti minyak hak rakyat
Satu petisyen (yang didaftar oleh seorang rakyat kelantan yang prihatin) yang menyokong kerajaan negeri kelantan dalam tuntutan royalti minyak ini sedang Online di alamat linkPutrajaya 8 Ogos ,Jam 9.00 Pagi- YB Dato Husam Musa, para pegawai kerajaan negeri Kelantan dan pasukan peguam kini berada di Mahkamah Persekutuan 1, Tingkat 2, Istana Kehakiman, Putrajaya untuk memfailkan permohonan di Mahkamah Persekutuan bagi menghalang perpindahan kes saman Petronas dari bahagian komersial ke bahagian sivil dan campurtangan Kerajaan Persekutuan.

http://3.bp.blogspot.com/_gbO5IRcHUGg/S3fw6lrv1HI/AAAAAAAAAZ8/4b_FWCfg2_s/s400/Tengku+Razaleigh+meteri+perjanjian.jpg

gambar : pengerusi petronas, Tengku Razaleigh Hamzah di sebuah majlis tandatangan dokumen perjanjian persefahaman ...


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi