Khamis, 11 Ogos 2011

KANTOI LAGI!! Isacc Yovan Boleh Mengundi 2 Kali di Parlimen Lembah Pantai !!"Secara ringkas dan padat, saya bongkar lagi satu perselingkuhan di antara JPN, SPR dan juga si polan terdesak.

Isacc Yovan A/L K Pitchay mempunyai dua kad pengenalan yang telah dikeluarkan oleh JPN. Kedua-dua kad pengenalan milik Isacc mempunyai perbezaan pada nombor kad pengenalan pada empat digit terakhir. Adakah ini juga satu kesilapan teknikal JPN ?

Lihat skirn di bawah atau anda boleh semak sendiri di lamanhttp://www.jpn.gov.my/semakic/ dan masukkan dua nombor kad pengenalan seperti tertera di bawah;

Adakah kesilapan JPN seperti ini seolah-olah disengajakan untuk membantu Barisan Nasional mengekalkan kuasa ?

Baiklah, seorang warganegara mempunyai dua kad pengenalan adalah satu perkara yang mungkin teknikal. Tetapi bagaimana pula jika setiap satu kad pengenalan milik Isacc Yovan itu membolehkan dia mengundi di dua daerah mengundi yang berbeza dalam parlimen Lembah Pantai ?

Lihat pula semakan daftar pemilih di bawah atau anda boleh cuba semak sendiri di alamat portal SPR http://daftarj.spr.gov.my/semakdm/ . Sila masukkan kedua-dua IC tersebut untuk dapat keputusan seperti di bawah ;


Skrin di atas adalah berdasarkan semakan isi rumah, dipaparkan seperti ini untuk menunjukkan satu nama iaitu Isacc Yovan, dengan dua nombor kad pengenalan, dengan dua kali peluang mengundi di dua daerah mengundi berbeza, dan mempunyai nombor IC lama yang sama.

Dua tempat lokaliti yang boleh diundi oleh Isacc Yovan ialah Kondo Rakyat di bawah daerah mengundi Pantai Hill Park manakala satu lagi ialah R/Pangsa Sri Pahang di bawah daerah mengundi Bukit Bangsar. Percayalah saudara, andainya sistem dakwat kekal digunakan dalam pilihanraya umum ke-13, pasti Isacc Yovan yahudi ini tidak akan berjaya mengundi buat kali kedua. Hanya boleh memilih satu daripada dua lokaliti sahaja.

Ini adalah antara ratusan siri pendedahan yang dibongkar oleh mereka-mereka yang benci kepada penipuan. Saya percaya, pasti ada di antara orang dalaman JPN yang tergolong daripada mereka yang tidak mahu menggadai maruah negara, sanggup membocorkan maklumat demi maklumat.

Dengan begitu banyak pendedahan, bermula dari Mismah-gate, hingga yang terbaru iaitu pengundi dua kali parlimen Lembah Pantai, Isacc Yovan, pasti anda semua tidak sabar untuk beraksi dalam himpunan BERSIH 3.0 yang dijangkakan akan berlangsung bulan November nanti.


SUMBER

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi