Rabu, 17 Ogos 2011

Apa Ker Jadahnya ..Malam Nuzul Quran TV3 Disambut Dengan Temubual Ekslusif Saiful Bukhari Azlan

Melalui Buletin Utama TV3 sebentar tadi, TV3 menyambut Nuzul Quran dengan temubual Ekslusif Saiful Bukhari Azlan berkaitan kes liwat.

Dengan muzik yang begitu syahdu dan dengan rasa mengharapkan simpati pendengar Saiful menceritakan jerit perihnya menghadapi masyarakat setelah diliwat dan setelah bersumpah. Dia dituduh pelbagai perkara kononnya telah dimakan sumpah.

Kenapa dibuat temubual ekslusif berkenaan. Mungkin mengharapkan simpati dengan keputusan liwat yang akan dibuat dan mungkin nak menggambarkan dia dipihak yang benar setelah sumpahnya tak dipercayai orang. Pentingnya humban Anwar semahu-mahunya.


Malam esok siri kedua temubual ekslusif berkenaan. Selamat menyambut nuzul Quran untuk semua umat Islam.

http://www.ekele.net/2011/08/malam-nuzul-quran-tv3-disambut-dengan.html

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi