Selasa, 2 Ogos 2011

Hanya Tinggal 10% Rakyat Yang Masih Menyokong Najib.

Media Sabtu lalu melaporkan bahawa Perdana Menteri menerima 20,000 ucapan hari lahir sempena hari lahirnyapada 23 Julai lalu. Pada masa yang sama beliau menerima lebih dari 200,000 'ucapan' supaya meletakkan jawatan dalam laman facebook 100,000 gesa PM letak jawatan.


Alangkah baiknya jika PM meletakkan jawatan dalam Ramadhan ini lantaran kegagalan beliau mentadbir Malaysia khususnya dalam urusan melayani rakyat pada peristiwa BERSIH 2.0, penahanan 6 orang rakyat dengan ordinan darurat, kegagalan mempertahankan hak asasi manusia, kegagalan sistem pilihanraya, kegagalan mempertahankan sistem federalisme, menzalimi rakyat Kelantan dengan menafikan hak royalti minyak dan lain-lain

Sempena bulan baik dan hari baik ini adalah lebih baik kiranya beliau melepaskan jawatannya dan memohon maaf kepada rakyat Malaysia atas apa juga kesalahan dan kezaliman yang dilakukan selama ini. Rakyat sudah akan mengenang beliau sebagai seorang pemimpin negara jika beliau berjiwa besar memohon maaf kepada rakyat.

Jumlah ucapan hari lahir yang hanya 20,000 menunjukkan bahawa rakyat tidak senang dengan pentadbiran beliau. Jumlah itu hanya layak untuk seorang Adun atau Ahli Parlimen biasa. Sudah tiba masanya Perdana Menteri memikirkan masa untuk bersara dengan serius. SUMBER

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi