Selasa, 2 Ogos 2011

KEZALIMAN REGIM ZIONIS KEATAS SELATAN GAZA

Pasukan IOF mara ke selatan Gaza, memusnahkan ladang


Isnin, 01/08/2011 - Tentera rejim Zionis (IOF) yang menaiki sejumlah kereta kebal dan jentolak mara ke selatan Gaza, iaitu timur Khan Younis pada Selasa lalu, kata saksi.

Menurut saksi-saksi lagi, 6 jentolak dan 3 kereta kebal yang mara ke timur Qarara telah menembak secara rambang dan memusnahkan ladang tanaman dengan menggunakan jentolak. Manakala unit yang lain masuk ke kawasan Farahin dan memusnahkan ladang tanaman di situ dengan jentolak. Kata saksi lagi, IOF sering menceroboh dan melakukan kemusnahan di kawasan terbabit. SUMBER

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Surah Hud ayat 15-16

15]
Sesiapa yang keadaan usahanya semata-mata berkehendakkan kehidupan dunia dan perhiasannya (dengan tidak disaksikan sama oleh Al-Quran tentang sah batalnya), maka Kami akan sempurnakan hasil usaha mereka di dunia, dan mereka tidak dikurangkan sedikitpun padanya.
[16]
Merekalah orang-orang yang tidak ada baginya pada hari akhirat kelak selain daripada azab neraka, dan pada hari itu gugurlah apa yang mereka lakukan di dunia, dan batalah apa yang mereka telah kerjakan.


- Pemimpin Yang Menipu Rakyat


Ka’ab bin Ujrah r.a. berkata bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: Akan datang di kemudian hari nanti, setelah aku tiada; beberapa pemimpin yang berdusta dan berbuat aniaya. Maka barang siapa yang membenarkan kedustaan mereka dan membantu (mendukung) tindakan mereka yang aniaya itu, maka ia bukan termasuk umatku, dan bukanlah aku daripadanya. Dan ia tidak akan dapat sampai datang ke telaga (yang ada di syurga);- (Riwayat Tirmidzi, Nasae’i dan Hakim).

Arkib Blog

blogger sempoi